23948sdkhjf

Skal du have bygget ny brønd eller afløb?

Når du skal bygge noget som en ny brønd eller et afløb, er der flere spørgsmål, du er nødt til at tage stilling til

Der er alt det, der skal foregå nede i jorden. Hvor stort og dybt skal hullet være? Hvor skal det ledes hen? Men der er også spørgsmål omkring delen, der befinder sig over jorden. Både en brønd og et afløb bør lukkes med en form for låg eller rist, alt efter hvad du beslutter.

Skal jeg vælge et dæksel eller en rist?
Hvilken slags dæksel eller rist, du bør vælge til dit projekt, afhænger af, hvad du er i gang med at lave. Der findes nemlig flere forskellige. Du får en kort forklaring på de mest almindelig her.

- Lugt- og lufttætte dæksler. Disse er en fordel ved septiktanke, da den så ikke kommer til at lugte. Samt ved brønde, da de forhindrer, at der kommer blade og andet ned i den.

- Rist. En fordel ved afløb af forskellige former. De bruges blandt andet i rendestenen, men også ved afløb i for eksempel stalde for at gøre rengøringen lettere.

- Kuppelrist. En rist der samtidig sorterer blade og andet fra, så det ikke ryger med ned i afløbet.

Du kan finde de forskellige typer og mere om dem her.

Husk at undersøge belastningen.
Ligegyldigt hvilken form for dæksel eller rist, du har brug for, er det vigtigt, du overvejer, hvor meget belastning, den vil blive udsat for. Om det er nogle få tons eller mange. Det er vigtigt, da du ellers kan risikere, at dækslet eller risten går i stykker, fordi den ikke kan holde til den belastning, den udsættes for. Du kan for eksempel få en rist, der kan holde til 1,5 tons eller 37 tons, så det er vigtigt at vælge den rigtige.

Send til en kollega

0.062