23948sdkhjf

Få tiden til at gå med et gør-det-selv-projekt i træ

Hvis du gerne vil have tiden til at gå under Corona-krisen eller blot vil have et lille weekend- eller sommerferieprojekt, så kan du sagtens selv bygge noget i træ.

Træ er et godt materiale, som kan holde til noget – derudover bringer træ en hyggelig stemning ind i hjemmet eller i haven, som metal eller plastik ikke vil kunne. Træ er et godt, holdbart byggemateriale, og vi giver dig nu tre gode idéer til, hvad du selv kan lave i træ til hjemmet – inde såvel som ude.

Lav en lækker stol
Du kan lave en lækker sol, hvor du kan nyde en god øl eller et godt glas vin. I en stol, som man har selv har lavet, vil man altid sidde meget bedre, da man har brugt tid på at slibe og finpudse stolens mange sider og dele. Hos MIFApladen kan du finde gør-det-selv-plader, hvor du derefter bare skal i gang med at bygge din nye stol. De har et stort udvalg alt efter, om du vil have en stol i eg, fyr eller ask.

MIFApladen har et stort udvalg af diverse træsorter og træplader, hvor du både kan skabe dit eget design ved hjælp af gør-det-selv-pladerne, du kan få lidt hjælp til inspiration til dit nye møbel eller få pladerne skåret ud i de nøjagtige mål.

Find en smuk bordplade til spisebordet
Der findes et hav af forskellige slags træsorter, hvorfor der også findes træplader i mange forskellige nuancer. Vil du derfor gerne have en mørk bordplade, kan du gå efter mahogni eller valnød. Leder du derimod efter en lys bordplade, kan du gå efter ask, birk eller eg. Disse er blot nogle af de mange forskellige træsorter, som du kan pryde dit hjem med.

En bordplade i træ kan skabe liv i rummet, idet man i træets mønster altid vil kunne finde noget nyt. Du kan nemt skabe dit eget træbord. Det handler om, at du skal finde den rette plade i de rigtige mål. Du kan selv vælge, om du vil behandle bordet eller ej. Derudover skal du finde ud af, om du vil have træben til bordet, eller om bordet skal have ben i et andet materiale.

Byg en terrasse med trappe af træ
Hvis du har flair for hjemmeprojekter og derfor også har hænderne rigtig skruet på, kan du sagtens lave din egen træterrasse, og hvis du vil gøre den ekstra lækker, kan du lave en trappe op til terrassen, hvis der er behov for det. Når du skal bygge en terrasse, er det vigtigt, at du finder nogle gode træbrædder, som kan holde til at være udenfor.

Når du konstruerer terrassen, er det vigtigt, at den bliver spændt fast til muren, så den ikke kommer til at skride. Derudover giver det altid et pænere resultat, hvis man borer huller til skruerne først, inden man skruer brædderne fast. Om du vil have brædderne lakeret eller ej, det er en smagssag – vi anbefaler dog, at du giver dem noget algebehandling, så de ikke ender med at blive for glatte på grund af alger.

Send til en kollega

0.031