23948sdkhjf

Tiltag i hjemmet der gør din hverdag lidt grønnere

Jorden har mere end nogensinde før brug for, at vi foretager nogle grønne ændringer i vores hverdag

Defor er det bare med at skabe nogle forandringer så mange steder, som det er muligt i din dagligdag. I denne artikel finder du en række tips til, hvordan du kan skabe grønnere vaner i hjemmet.

En miljøvenlig opvarmning
Særligt i rigtig mange ældre boliger, bliver huset opvarmet ved hjælp af nogle ikke særlige miljøvenlige metoder. Derfor er dette et af de steder, du skal lægge dit fokus, når du gerne vil leve grønnere.
I dag findes der efterhånden en god håndfuld løsninger, som er mere miljøvenlige. En af de disse er en varmepumpe luft til vand. Denne er både billig i drift, varmer hjemmet op samt brugsvandet, og belaster miljøet betydeligt mindre end for eksempel et oliefyr eller lignende. Derfor er det blandt andet sådan en løsning, du skal gå efter, når det kommer til opvarmning af dit hjem.

Genbrug er vejen frem
I stedet for at købe alt fra nyt - møbler, pynteting, byggematerialer og lignende - er det bedre, at du forsøger at købe det brugt. Grunden til dette er, at der skal produceres mindre, jo mere der genanvendes, hvilket er gavnligt for miljøet. Produktionen af nyt belaster nemlig i høj grad miljøet, og mange gange vil de ting, som du finder brugt ikke fejle noget som helst. En stort fordel ved at købe brugt er, at det mange gange koster betydeligt mindre, end hvis du køber det fra nyt.

Der er mange steder, hvor du kan købe genbrug. Du kan blandt andet benytte sociale medier, hjemmesider, apps, loppemarkeder, genbrugsbutikker og meget andet.
Desuden er det også en god ide at bygge selv og eventuelt skrue lidt ned for dine købe. Jo mindre du køber af forskellige ting, jo mindre bidrager du igen til produktionen og hermed belastningen af miljøet.

Tænk over dine vaner
Et sidste tip er, at du skal tænke over dine vaner. Med det menes der, at du skal være opmærksom op, om du slukker lys og andet elektronik efter dig, når du er færdig i et lokale. Du bør også være opmærksom på, hvor meget du lader vandet løbe, og om radiatorerne kører uden noget formål. Dette er alt sammen ting, der i sidste ende gør noget for miljøet, men også for din pengepung. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at overveje dine vaner og blive grønnere.

Send til en kollega

0.078