23948sdkhjf

Hold psyken sund og få en bedre livskvalitet

Vores psyke har en meget stor indflydelse på vores generelle velbefindende.

Går du rundt med tankemylder, har du stress, eller har du svært ved at sove om natten? Så kan det gå ud over din livskvalitet, men det er der heldigvis råd for.

Her i denne artikel kan du læse om, hvordan du kan holde din psyke sund og dermed få en bedre livskvalitet. Vi tager udgangspunkt i, hvordan terapi kan hjælpe dig til at skabe forandring i dit liv, uanset hvilken udfordring du står over for, eller om du overhovedet selv føler, at du har brug for at gå til terapi.

Hvem kan få gavn af at gå til terapi?
Der findes rigtig mange forskellige grunde til at gå til terapi. Nogle har svært ved at sove om natten på grund af for mange tanker, nogle føler sig deprimerede, og endeligt er der også dem, der lider af angst, stress eller lavt selvværd. Dette er dog blot nogle af årsagerne til at gå til terapi. Du kan nemlig også sagtens gå til terapi, selvom du ikke nødvendigvis føler, at der er noget galt med dig.

Alle kan have godt af at se deres liv i et større perspektiv, og måske undertrykker du noget, som egentlig har behov for at komme op til overfladen.

Det kan for eksempel være et gammelt traume, som stadig sidder i dig, eller det kan være noget så almindeligt som en fobi for edderkopper. Det kan også være, at du har svært ved at tale med din partner om særlige emner, eller det kan være, at du ikke føler, at du har det rette job.

En terapeut kan hjælpe dig med livets store såvel som små udfordringer, og det kan derfor altid være en god ide at tage livet op til revision engang imellem.

Hvilken terapeut skal jeg vælge?
Der findes rigtig mange forskellige former for terapi, og det kan være meget individuelt, hvilken terapiform der passer til dig. Det kommer blandt andet an på din personlighed og den udfordring, du ønsker at gennemgå med terapeuten.

Der findes blandt andet følgende former for terapi:

• Psykoterapi
• Parterapi
• Individuel terapi
• Samtaleterapi
• Hypnoterapi

Uanset hvilken form for terapi du beslutter dig for, kan det være en god ide at vælge en terapeut i nærheden af enten din bopæl eller dit arbejde. Det kan for eksempel være terapi i Svendborg, hvis du enten bor eller arbejder i området, så det er nemt at komme til og fra klinikken i en travl hverdag. Ellers kan det være let at finde undskyldninger for, at du ikke kan finde tid i dit liv til en enkelt times terapeutisk session.

Send til en kollega

0.047