23948sdkhjf

Arbejder du med byggeri? Her får du den bedste a-kasse

A-kassen er en vigtig del af at være på arbejdsmarkedet.

Hvis du vil sikre dig selv bedst muligt. A-kassen er nemlig dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du en dag står uden job, og i stedet vil du få hjælp til at komme godt igennem tiden som jobsøgende. Men hvordan finder du egentlig den bedste a-kasse til dit erhverv?

Denne artikel giver dig viden om, hvilke a-kasser der kan være fordelagtige for dig at kigge efter, hvis du arbejder med byggeri. Jo mere fagspecifik din a-kasse vil være, desto mere hjælp kan du nemlig få.

Fagspecifikke a-kasser
Når det kommer til markedet for a-kasser, tager mange fejl af, at du har mulighed for at vælge frit mellem de mange forskellige organisationer. Der findes selvfølgelig de store a-kasser, der lukker alle medlemmer ind og er mere universelle, men dette er langt fra altid det bedste valg. I stedet er der oprettet fagspecifikke a-kasser, der hører til bestemte fag, brancher eller ansættelsesformer.

Ved at vælge en fagspecifik a-kasse får du langt bedre muligheder for at få professionel sparring og korrekt uddannelse som jobsøgende. Her vil du få specialister inden for dine arbejdsområder, og på den måde kan du blive hjulpet langt bedre på vej i din jobsøgning.

Flere muligheder for dig
Hvis du arbejder i byggebranchen, er der rig mulighed for at blive medlem af en a-kasse ligesom mange andre danskere. Foruden vores forslag i denne artikel kan du i denne guide se de bedste a-kasser for dit erhverv.

De mest traditionelle a-kasser på området er BFA og 3F. Førstnævnte er en forkortelse for Byggefagenes Arbejdsløshedskasse, og her er der rig mulighed for at få fagspecialiserede kompetencer ved din side. 3F er derimod Danmarks største fagforening, og denne mulighed vil somme tider være et billigere alternativ grundet størrelsen. 3F arbejder dog på tværs af mange forskellige områder, hvor de blandt andet også hjælper restauration, service, rengøring og transport.

Derfor er en a-kasse vigtig
Vi kommer ikke uden om, at corona-krisen har bragt mange arbejdspladser i fare. Derfor har mange danskere allerede søgt om en a-kasse for at kunne optjene 12 måneders anciennitet hurtigst muligt. Er du ikke medlem af en a-kasse, bør du gøre det samme for at sikre dig godt og føle dig tryg på arbejdsmarkedet.

Foruden at give dig økonomisk støtte som jobsøgende kan din a-kasse tilbyde dig meget andet. Du kan deltage i workshops, efteruddannelse og kurser, der kan være med til at forbedre dine kompetencer og øge grænserne for, hvilke opgaver du kan varetage.

Derudover har mange a-kasser forskellige samarbejder med eksempelvis forsikringsselskaber eller kulturelle oplevelser landet over. Dermed er der flere penge at spare som medlem, hvor du kan få en række tilbud, som du frit kan benytte dig af.

Send til en kollega

0.047