23948sdkhjf

2 gode tips til kagebagning

Når du har intentioner om at bage en kage, er der stor forskel på, hvilken indstilling du sætter din ovn på.

Man skulle ikke tro det, men varmluft er ikke altid svaret og ofte bliver afbagningen forkert fordi indstillingen af ovnen har været forkert.

Her får du en oversigt over, hvordan du får den perfekte afbagning på dit bagværk, med udgangspunkt i en ovn, med komfur, fra Electrolux. 

Kagen er blevet for tør - hvad gør jeg?
Hvis du får din kage ud af ovnen og du oplever, at den er tør, kan det skyldes to ting:

  • Ovntemperaturen er for lav
    Denne udfordring møder mange amatørbagere, og den kan løses så simpelt som ved at skrue op for temperaturen og bage kagen færdig ved den rigtige temperatur. Her er det dog vigtigt at holde øje med kagen, så den ikke bliver brændt. 
  • Bagetiden er for lang
    Bagetiden på en kage kan blive alt for lang, og det kan også gøre, at den bliver tør. Her kan man med fordel benytte sig af eftervarmen fra ovnen. Det kan man gøre ved at slukke ovnen cirka 10 minutter før bagetiden er slut, men lade kagen blive derinde og bage i eftervarmen.

Hvilken indstilling skal ovnen stå på?
Hvis der er tale om varmluft, skal en ganske almindelig sandkage have 50-60 minutter ved 150-160 grader. Hvis der derimod er tale om over/undervarme, bør en almindelig sandkage få 40-50 minutter ved 170-180 grader. 

Det lyder ikke som den store forskel, og man kan fristes til at tro, at ti minutter ekstra eller mindre ikke gør betyder noget, men du kan komme til at brænde kagen på eller ende med en kage der ikke er færdigbagt - og det er der jo ikke nogen, der er interesseret i. 

Læs brugsanvisningen til din ovn 

Stort set alle indbygningsovne har en brugsanvisning der indeholder en bagevejledning. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit bagværk skal have de ovenstående indstillinger og temperaturer, bør du slå op i din brugsanvisning til indbygningsovnen. 

Hos Hvidevareshoppen finder du et stort udvalg af indbygningsovne fra kendte brands som Miele, AEG, Bosch, Gram, Voss og Siemens. Hvidevareshoppen er en af Danmarks største forhandlere af alt i hvidevarer til yderst konkurrencedygtige priser. Kig forbi Hvidevareshoppen.dk og spar op til 60% på dit næste hårde hvidevarer køb.

Send til en kollega

0.016