23948sdkhjf

En sund arbejdsplads er vejen frem

Vi hører ofte, at det er vigtigt at have en sund arbejdsplads, men hvad er en sund arbejdsplads egentlig, og hvordan får man sådan en? Det er noget af det, som vi kigger nærmere på her i denne artikel.

Hvorfor er det vigtigt at have en sund arbejdsplads?
Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at have en sund arbejdsplads. Først og fremmest er arbejdspladsen et sted, hvor medarbejderne tilbringer rigtig mange af deres vågne timer. Ofte tilbringer medarbejderne flere timer på deres arbejdsplads, end de gør sammen med deres familie derhjemme, og derfor er det vigtigt, at de har det godt, når de er på arbejde.

Det øger både trivslen på arbejdspladsen, samtidig med at det skaber ansatte, der glæder sig til at komme på arbejde, og som er effektive og fokuserede, mens de er på arbejde. Jo sundere og bedre en arbejdsplads er, desto nemmere vil det også være at holde på de dygtige medarbejdere, og jo mere attraktiv vil arbejdspladsen også blive i forhold til, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

Samtidig kan resultaterne ses direkte på bundlinjen. Hvis de ansatte ikke har det godt, når de er på arbejde, så vil det altid kunne aflæses i resultaterne. Det samme gør sig naturligvis også gældende den anden vej, for når du har glade medarbejdere, vil de også være mere tilbøjelige til at arbejde effektivt og give den en ekstra skalle, når der er behov for det.

Hvordan får man en sund arbejdsplads?
Der er mange måder at få en sund arbejdsplads på, men det er vigtigt at huske på, at det både handler om den fysiske sundhed og den mentale. En del af den fysiske sundhed kan for eksempel være at opfordre medarbejderne til at cykle på arbejde. Det kan man blandt andet gøre ved selv at være et forbillede.

Hvis du som leder ikke selv har tid, kondition eller mulighed for at cykle på arbejde på en almindelig cykel, så kan du med fordel investere i en Gazelle elcykel. Du kan også stille et motionscenter til rådighed for personalet, hvor de har mulighed for at gå hen og træne i arbejdstiden.

Vi ved alle sammen, at motion er med til at give os fornyet energi, og har personalet et stillesiddende arbejde, for eksempel på et kontor, kan det betyde meget for effektiviteten, at de kommer ud og bevæger sig lidt i løbet af dagen. Det behøver ikke at være halve til hele timer ad gangen.

Andre gode råd til en sund arbejdsplads:

• Kom voksenmobning til livs
• Sørg for at der er en god tone
• Ryst medarbejderne sammen med teambuilding
• Anerkend medarbejderne

Send til en kollega

0.031