23948sdkhjf

Hvordan giver du en god og værdig afsked?

Hvordan giver du en god og værdig afsked, når en du har kær går bort?

Når vi bliver ramt af et dødsfald i nærmeste familie eller vennekreds, kan det være ualmindelig svært at holde fodfæste, og samtidig skulle stable en afsked på benene. Der er mange ting, der skal planlægges i forbindelse med begravelse eller bisættelse, men hvordan giver man egentlig en god og værdig afsked til den, man har kær?

Start med at skabe et overblik
Det kan være, at afdøde i forvejen har noteret eventuelle ønsker til, hvordan afskeden skal foregå.. Det kan være i forhold til, om de ønsker begravelse eller bisættelse, en yndlingssang der skal spilles i kirken, eller måske at de slet ikke ønsker en afsked. Saml dem, der stod nærmest til afdøde, og tag en snak om, om de kender til eventuelle ønsker ved afskeden.

Hvad så nu?
Nu da det er blevet afgjort, om afdøde har ønsker, er det tid til at begynde at planlægge. Her er det smart at tage kontakt til en bedemand, da de kan hjælpe med rigtig mange forskellige opgaver. De er faglige specialister i begravelses verdenen. De kan eksempelvis hjælpe med annoncering af dødsfaldet, valg af kiste eller urne og mange andre ting. Hejslet Begravelsesforretning er en bedemand i Frederikshavn og i andre Nordjyske byer. De er blandt de bedemænd, der tilbyder uforpligtende tilbud på begravelseshjælp.

En mulighed for at sørge
Bedemanden tager sig af de praktiske opgaver i sorgens tid, og giver dig på samme tid mulighed for, at du kan tage dig tid til at sørge. De fleste bliver ramt af en følelse af uretfærdighed og sorg, og det er noget der skal bearbejdes før livet kan gå videre, enten alene eller sammen med nogle.

Med hjælp fra en bedemand har du en oplagt mulighed for at være sammen med dine nærmeste, fordi de kan varetage nogle af dine opgaver. Det er anbefalesværdigt, at du får en masse stunder med dine nærmeste efter et dødsfald. Samtidig skal du have plads og tid til at sørge over tabet

 

Send til en kollega

0.031