23948sdkhjf

Nybyggeri

3 ting at have i mente før man kaster sig ud i at bygge selv

Der er mange gode grunde til, at folk vælger at bygge deres eget hus. Det giver meget frihed og gode muligheder for at få det lige præcis som man ønsker. Der er også gode argumenter for at købe et hus der allerede er bygget – herunder prisen, lokation og meget mere. Der er altså argumenter begge veje, men det at man helt selv kan bestemme udkommet af ens nye hjem, gør det altså bare mere og mere attraktivt at bygge sit eget helt fra bunden.

Det kræver dog også en masse mere arbejde, og det tager lang tid. Det er derfor ikke noget alle bør kaste sig ud i, da det kræver en masse overskud. Du skal være i stand til at tage mange beslutninger velvidende at det måske ikke er den rigtige. Ting kan gå galt, budgettet kan skride, men i sidste ende er det som regel det hele værd.
I denne artikel kigger vi nærmere på de 3 ting som alle nybyggere bør have i mente før de kaster sig ud et nybyggeri.

 

Budgettet – Vægtes lokation eller hus højst?
Når I har fået lagt budgettet for byggeriet, gælder det om at finde den bedst mulige lokation. Men hvad skal den koste ift. selve det at bygge huset? Her giver en af de første svære beslutninger sig til kende – nemlig hvordan fordelingen skal være. Hvor langt fra byen er i villige til at bo? Er det omkring storbyerne, eller i et lille lokalsamfund i Jylland? Mange faktorer spiller ind, og det er ikke sikkert at i kan få indfriet alle jeres drømme med mindre pungen er rigtig dyb selvfølgelig.

 Kender du nogen håndværkere der kan hjælpe?
Når man bygger selv har man mange muligheder. Man kan vælge typehuse, og dermed få en bygherre til at stå for det hele. Man kan også gå sammen med en arkitekt og efterfølgende lave en aftale med et byggefirma. Med sidstnævnte har man mulighed for selv at være lidt mere med inde over, og hvis man selv har gode hænder eller kender nogle håndværkere der kan hjælpe til, så er der alt andet lige noget at spare på opførslen af huset.

Der findes mange hjemmesider som f.eks. probygger.dk, hvor du kan handle alt fra VVS, kloak og El-artikler og så får du det leveret lige til døren. Det kan spare en masse tid hvis man selv vælger at kaste sig i krig med byggeprojektet.

Generelt er et typehus dog billigere fordi det selvfølgelig bliver produceret at en virksomhed som har gjort det selvsamme stykke arbejde mange gange før, og samtidig har faste processer for fremgangsmetoden.

 Hvis budgettet tillader så spar ikke på kvalitetsmaterialer
Det er aldrig rart at budgetterne måske overskrider, og derfor kan man være fristet til at spare hvor man kan. Det kan være med kvaliteten på køkkenet, eller de generelle hvidevarer i husstanden.
Det er dog som udgangs ikke en god idé, så længe at det ikke har stor betydning for jeres økonomi fremover.
Frustrationer vil nemlig opstå i fremtiden, og man vil ærgre sig over at have valgt de billige materialer eller den bille opvaskemaskine.

Send til en kollega

0.032