23948sdkhjf

Planlægning af begravelse: Hvad skal du være opmærksom på?

I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du kan planlægge en smuk afsked samt skabe overblik over nogle af de opgaver, som du kan møde som pårørende.

Når vi mister et familiemedlem eller en nærtstående ven, følger der en lang række praktiske opgaver, som skal tages hånd om. Midt i sorgen kan dette virker overskueligt, men heldigvis er der hjælp at hente. 

Undersøg afdødes sidste vilje 
I forbindelse med planlægning af begravelse kan det være en stor hjælp at undersøge, om afdøde har udfyldt Min Sidste Vilje. Min Sidste Vilje er en måde hvorpå, afdøde kan tilkendegive sine ønsker til afskeden. Dette kan eksempelvis vedrøre, hvorvidt der ønskes en traditionel begravelse eller en borgerlige ceremoni samt om det kun er de nærmeste, der skal tilbage i afskedsceremonien. 

Min Sidste Vilje kan være en stor hjælp for dig som pårørende, da du således kan tage udgangspunkt i dette, når begravelsen skal planlægges. 

Begravelseshjælp 
Det kan være en stor økonomisk udgift at skulle betale for en begravelse, derfor er det i mange tilfælde muligt at søge tilskud til begravelseshjælp. Begravelseshjælp er en økonomisk hjælp fra det offentlige, som pårørende har ret til gennem sygesikringen. 

Det er muligt at få begravelseshjælp, hvis afdøde havde en formue under en vis grænse eller var under 18 år. Som udgangspunkt bliver begravelseshjælpen udbetalt, når alle nødvendige dokumenter er indsendt samt når skifteretten har afsluttet behandlingen af boet. 

Du kan ansøge om begravelseshjælp på borger.dk, hvilket kan være en fordel i en svær tid, hvor der i forvejen er meget at forholde sig til. 

Kontakt en bedemand 
Har du behov for en bedemand kan du med fordel kontakte Skatt Christensen Begravelsesforretning. Med afdelinger flere steder i Nordjylland, kan de bistå med hjælp, såfremt du eksempelvis har brug for en bedemand i Fjerritslev eller Pandrup.   

Det kan være en stor hjælp at kontakte en bedemand i forbindelse med planlægning af begravelse. En bedemand har erfaring og de rette kompetencer i forbindelse med dødsfald, og kan således hjælpe dig med at skabe overblik over de mange praktiske opgaver.

Send til en kollega

0.034