23948sdkhjf

Fakta om udbudet

Offentliggjort
03.07.2015

Udbyder

Faaborg-Midtfyn Kommune

Konkurrenceudsættelse af korte mestringsforløb for ny-sygemeldte på sygedagpengeområdet


Faaborg-Midtfyn Kommune

Titel Konkurrenceudsættelse af korte mestringsforløb for ny-sygemeldte på sygedagpengeområdet
Opgavebeskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune annoncerer hermed en 1 årig kontrakt vedr. korte mestringsforløb for ny-sygemeldte på sygedagpengeområdet. Der er tale om en bilag 2b-ydelse, uden grænseoverskridende interesse, som kommunen annoncerer alene for at nå et bredt udsnit af leverandører som muligt.

Faaborg-Midtfyn Kommune har et stort fokus på at nedbringe periodelængden af de sygemeldte borgere, og få de sygemeldte borgere hurtigt og effektivt tilbage på arbejdsmarkedet.
På baggrund af et forsøg, der har kørt i kommunen på dette område, ses gode resultater i forhold til en tidlig og kortvarig indsats for ny-sygemeldte, hvor de har mulighed for bl.a. træning, samtaler mv, som kan være med til at afklare deres kompetencer og barriere i forhold til en effektiv og hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

Faaborg-Midtfyn Kommunes Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalg har på møde d. 15/6-2015 besluttet, at Faaborg-Midtfyn Kommunes Center for Aktiv Indsats skal stå for en basisdrift på dette område, og at den resterende kapacitet skal leveres af ekstern leverandør.

Der er tale om en 1-årig kontrakt, som vil blive politisk evalueret halvvejs i forløbet.

Kontrakten løber fra 1/9-2015 til 31/8-2016.

Der er tale om borgere i målgruppen 2.5 i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, der vil være omfattet af forløbet. Der vil i dette tilfælde være tale om ny-sygemeldte.

Der skal være tale om et 4-ugers forløb med løbende optag. Fra der er sendt en visitation, skal borgeren være i gang inden for 1 uge i tilbuddet, og der skal være fortaget kontakt med borgeren inden for 2 dage.
Visitationen vil foregår så tidligt som muligt og seneste i borgerens 15. sygeuge.

Der vil være brug for ca. 25 løbende pladser, men et egentligt antal kan ikke garanteres, og der er derfor behov for, at der vil kunne henvises færre eller flere alt efter behovet.

Betalingen beregnes for hver enkelt deltager, og afregningen sker når denne stopper forløbet. Afbrydes forløbet inden de 4 uger er gået, betales der for deltageren til og med udgangen af den sidste påbegyndte uge.

Der skal være tale om et forløb, hvor borgeren skal møde 3x3 timer pr. uge. Det skal være muligt for borgeren også at kunne møde til behandlinger på sygehus, undersøgelser mv, uden at dette vil konflikte med fremmødet i tilbuddet. Der skal derfor være mulighed for at borgerens møde i tilbuddet kan tilrettelægges fleksibelt.

Det er et krav, at tilbuddet sikres hen over ferieperioder, bortset fra jul og nytår.

Følgende punkter skal kunne tilbydes til borgeren i mestringsforløbet:

• Motiverende samtaler med den enkelte borger, hvor samtalen har et arbejdsmarkedsrettet fokus.
• Rådgivning i forhold til skånehensyn, ergonomi og indretning af borgerens arbejdsplads, hvor der er fokus på borgerens arbejdsfunktioner.
• Rådgivning og vejledning i forhold til konkrete barriere samt muligheder på arbejdsmarkedet.
• Motion og fysisk træning.
• Motivering og opkvalificering af den enkelte borger, så denne er i stand til at kunne fortsætte med relevant træning og aktiviteter på egen hånd, efter de 4 ugers forløb er afsluttet.

Der skal være tilknyttet én sundhedsfaglig person. Denne samme person bør i så høj grad det er muligt, være tilknyttet hele forløbet, dog i overensstemmelse med at tilbuddet skal sikres henover pågældendes ferie og eventuelle sygdom mv.

Det mest oplagte til opgaven vil efter kommunens opfattelse være en sundhedsfagligt uddannet person (fysioterapeut) da det forventes, at der ydes professionel sundhedsfaglig rådgivning både i relation til træningsprogram/fysisk aktivitet, samt råd og vejledning i relation til eventuelle skånehensyn og fremtidige beskæftigelsesmuligheder, der tager relevante hensyn til den enkeltes samlede helbredssituation.

Personen skal være virksomhedsrettet og have et arbejdsmarkedsrettet perspektiv. Der skal være kendskab til intentionerne bag sygedagpengeloven og beskæftigelsesloven, samt et kendskab til arbejdsmarkedet som helhed, så der er mulighed for, at borgeren kan matches konkrete jobfunktioner, der er forenelige med specifikke skånehensyn.
Denne person skal også stå for hele den skriftlige del af forløbet.

Personen, der står for forløbet, skal have fast fremmøde i Faaborg-Midtfyn Kommunes jobcenter 2 timer hver torsdag, for at sikre dialog og sparing med sagsbehandler og jobkonsulenter, samt rekruttering af nye borgere til forløbet. Dette tiltag skal bl.a. sikre, at der bliver igangsat relevante praktikker parallelt med de 4-ugers forløb.

Opgaven ses bedst udført inden for Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunegrænse, men må gerne kunne tilbydes flere steder i kommunen, og lokationen skal være let tilgængelig i forhold til de almindelige adgangsforhold samt offentlig transport.

Hvis borgeren ikke møder i tilbuddet skal der ske kontakt til sagsbehandler i kommunen samme dag og senest dagen efter vedr. meddelelse af dette.


Skriftlig del af forløbet

Forløbet skal klarlægge de ressourcer, barrierer samt kompetencer og skånehensyn den enkelte borger har. Der skal ske en funktionsafklaring af borgeren gennem den fysiske træning. Derudover skal der foretages motiverende samtaler med borgeren, der har fokus på at afdække borgerens kompetencer. Som konklusion på forløbet skal der udarbejdes en skriftlig rapport / beskrivelse med fokus på borgerens jobmæssige muligheder, samt en beskrivelse af de skånehensyn, som borgeren måtte have.

Kommunen skal modtage rapporten / beskrivelsen senest 1 uge efter afslutning af forløbet. Erklæringen skal følge en skabelon, som er udarbejdet af kommunen.

Evaluering af forløbet.

Forløbet vil køre for 1 år og vil blive evalueret midtvejs, efter 6 måneder.
Faaborg-Midtfyn Kommune vil til brug for denne evaluering have behov for forskellige måltal, for at kunne vurdere hvorvidt indsatsen stemmer overens med kommunens intentioner for forløbet.
I den forbindelse skal der kunne leveres statistik på fx følgende områder:
• Hvilke borgere har der været tale om
• Hvilken sagsbehandler har henvist borgeren
• Hvilken afslutningsårsag var der for borgeren
• Fremmøderegistrering.

Dette skal afrapporteres til kommunen hver måned.

Der forventes en vis effekt og progression i forhold til den enkelte borger, som evalueringen vil blive holdt op imod.

Senest frist for spørgsmål er d. 24/7 2015 kl. 12.00.
Alle spørgsmål og besvarelser vil blive offentliggjort i anonymiseret form på www.udbud.dk
efter d. 3/8-2015.
Tilbudsfrist d. 14/8 2015 kl. 12.00.

Formkrav til tilbuddet

Alle forhold hvad gælder krav til indholdet, skal være beskrevet og indregnet i tilbuddet. Desuden skal tilbuddet indeholde en beskrivelse af, hvordan man vil påse at løse opgaven, hvor stor en kapacitet man vil kunne omsætte, og hvordan man vil sikre et fleksibelt og driftssikkert tilbud, hvilke erfaringer man har fra tidligere opgaver, hvilke faciliteter man kan tilbyde opgaven løst i, samt adgangen dertil med offentlig transport. Yderligere skal der være en beskrivelse af, hvordan man vil foretage afrapportering til kommunen både vedr. den enkelte borger, samt generel statistik som forespurgt.

Det skal tydeligt fremgå hvad prisen er, og hvad der er inkluderet i denne.
Prisen skal angives i pris pr. borger pr. uge.
Hvis der er eventulle tillægsydelser, skal der fremgå en grundpris, og en pris for tillægsydelser.
Der skal være en kort beskrivelse af tilbudsgivers virksomhed hvoraf det fremgå, hvilke kerneydelser, der normalt leveres, samt tilbudsgivers erfaring med området. Det skal fremgå navn og cvr nr. på tilbudsgiver, samt kontaktoplysninger i form af tlf. nr. og email-adresse til en kontaktperson hos tilbudsgiver.
Annonceret 3. juli 2015 08:00:00 CEST
Deadline 14. august 2015 12:00:00 CEST
Udbudstype Mindre danske udbud
Opgavetype Tjenesteydelser
Udbudsform Andet
CPV kode 85312320
NUTS kode DK
Myndighedstype Kommune

Dokumenter & materiale

Dokumenter > application/pdf

Tildelings- og udvælgelseskriterier

Tildelingskriterier Økonomisk mest fordelagtige bud
Udvælgelseskriterier Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker et stabilt og fleksibelt tilbud, der skal kunne rumme den
enkelte borger. Tildelingskriteriet vil derfor være det mest økonomisk fordelagtige tilbud
som baseres på baggrund af en helhedsvurdering, hvor følgende delkriterier vil indgå:
· Pris
· Tilbudsgivers beskrivelse af hvordan opgaven ses løst
· Organisering af personale i forhold til opgaven
· Tidligere erfaringer med opgaver af denne art.
· Leveringssikkerhed.
· Geografisk placering af tilbuddet.

Kontaktperson

Navn Tina Kristensen
Telefon +45 72537031
E-mail tinak@fmk.dk

Ordregiver

Navn Faaborg-Midtfyn Kommune
Adresse Bygmestervej 23a 1.
5750 Ringe
DK
Telefon +45 72530530
E-mail fmk@fmk.dk
WWW www.fmk.dk

Send til en kollega

0.048