23948sdkhjf

Fakta om udbudet

Offentliggjort
16.09.2022
Udbudstype
Offentligt udbud

Udbyder

Region Midtjylland

Indkøb af sekundær dosisberegningssoftware


Region Midtjylland

OpgavebeskrivelseKræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital varetager alle discipliner indenfor strålebehandling inklusiv SBRT, SRS, TBI, brachyterapi og overfladeterapi. For visse højtspecialiserede behandlinger har Kræftafdelingen landsdels- eller landsfunktioner.

Ifølge Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 669 af 1. juli 2019 §66 skal der ved strålebehandling både foretages beregninger af dosisfordelingen i henhold til ordinationen og udføres en uafhængig kontrol af, at leveret dosis stemmer overens med det planlagte indenfor de fastlagte tolerancer.
For dynamiske behandlingsplaner er afdelingens kvalitetssikringsprocedurer for opfyldelse af bekendtgørelsens krav om en uafhængig kontrol i de senere år ændret fra en kombination af en dosismåling af planen på en accelerator og en simpel dosisberegning i et punkt i planen til at bestå af en række dosimetriske tjeks af planen via informationer fra planafgivelsen på acceleratoren kombineret med en fuld 3D dosisberegning med en avanceret beregningsalgoritme. Undersøgelser i afdelingen har vist at anvendelse af en Monte Carlo baseret beregningsalgoritme til denne 3D dosisberegning giver en meget høj sensitivitet og specificitet. Derfor ønskes der anskaffet et sekundær dosisberegnings software (i det følgende benævnt systemet), der på baggrund af Dicom filer eksporteret fra afdelingens dosisplanlægningssystem kan foretage beregninger med en Monte Carlobaseret dosisberegningsalgoritme for såvel foton- som elektronbehandlingsplaner.

Det er vigtigt, at det er muligt at anvende afdelingens egne beamdata i systemet samt, at eksport af data mellem det onkologiske informationssystem og systemet kan ske med mindst mulig person interaktion. Det er vigtigt, at dosis kan beregnes for både fotoner og elektroner, samt at alle beregninger kan udføres med Monte Carlo algoritme uanset modalitet. Endvidere er det vigtigt, at analysen af data i systemet kan foregå på en enkel måde ved anvendelse af prædefinerede, diagnose/indikationsspecifikke godkendelseskriterier.
Annonceret16. september 2022 00:00:00 CEST
Deadline17. oktober 2022 12:00:00 CEST
UdbudstypeMindre danske udbud
OpgavetypeVarekøb
UdbudsformOffentligt/åbent udbud
CPV kode48180000, 33150000
MyndighedstypeRegion

Dokumenter & materiale

Dokumenter> application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
> application/msword
> application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
> application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document

Tildelings- og udvælgelseskriterier

TildelingskriterierLaveste pris
Uddybning af tildelingskriterierLaveste pris.
Udvælgelseskriterier

Kontaktperson

NavnMette Skovhus Thomsen
Telefon+45 21421495
E-mailmette.skovhus.thomsen@aarhus.rm.dk

Ordregiver

NavnRegion Midtjylland
AdresseUniversitetsbyen 25 2
8000 Aarhus C
DK
Telefon+45 78414500
E-mailim@rm.dk
WWWwww.rm.dk

Modtager af tilbud

NavnRegion Midtjylland
Adresse for modtagelse af tilbudmette.skovhus.thomsen@aarhus.rm.dk

Send til en kollega

0.08