Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=354211&B=RS
Udbyder
Region Sjælland
Udbud af Sundhedsydelser i form af undersøgelser, udredning og behandling inden for 14 specialer
Region Sjælland
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 29190658
Postadresse: Alleen 15
By: Sorø
NUTS-kode: DK02 Sjælland
Postnummer: 4180
Land: Danmark
Kontaktperson: Morten Thorsøe
E-mail: mortt@regionsjaelland.dk
Telefon: +45 40493156
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.regionsjaelland.dk
Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/137394
Del II: Genstand
Udbud af Sundhedsydelser i form af undersøgelser, udredning og behandling inden for 14 specialer
Regionsrådet i Region Sjælland besluttet at udbyde en rammeaftale om levering af sundhedsydelser inden for 14 specialer med henblik på at sikre tilstrækkelig kapacitet til ydelse af sundhedsydelser inden for specialerne. De 14 specialer er: - Ortopædkirurgi, - Rygbehandling – kirurgisk og medicinsk forløb, - Kirurgi,- Øre-næse-hals, - Endokrinologi, - Gastroenterologi og hepatologi, - Neurologi og neurofysiologi, - Kardiologi, - Urologi, - Reumatologi, - Plastkirurgi, - Lungemedicin, astma og allergi, - Radiologi, - Gynækologi.
Rammeaftalen skal medvirke til, at regionen lever op til forpligtigelsen om udredning af patienter henvist til sygehusbehandling inden for en frist på 30 dage og en efterfølgende behandling inden for 30 dage, jf. Bekendtgørelse om ret til sygehusbehandling, og beslægtede forpligtigelser, der måtte vedtages politisk efter eller op til indgåelsen af Rammeaftalen, herunder ændrede frister for behandling og udredning.
Udbuddet sker efter afsnit III i udbudsloven.
Da Region Sjælland på visse områder har kapacitetsmæssige udfordringer, har Regionsrådet besluttet at udbyde nærværende rammeaftale omfattende 14 specialer, jf. II.1.4). Rammeaftalerne omfatter ydelser som tillige er omfattet af Danske Regioners aftaler (Kontrakt om det udvidet frit sygehusvalg, Kontrakt om ret til hurtig udredning og Specialeaftaler, jf. https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/min-side/klinikadministration/aftaleside-for-privathospitaler/) og nærtbeslægtede ydelser. Bestemmelserne i Danske Regioners aftaler gælder udfyldende for rammeaftalen. Regionen påtænker at indgå aftale med to leverandører, hvor af en vil være den primære leverandør og den anden den sekundære leverandør. Den leverandør, der på baggrund af at have givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud bliver den primære leverandør, vil forventeligt få tildelt et betydeligt højere antal leverancekontrakter under rammeaftalen end den sekundære leverandør. Rammeaftalen indebærer ikke en konkret forpligtigelse for regionen til at aftage bestemte mængder ydelser fra nogen af leverandørerne, men giver regionen ret til fra gang til gang, når et konkret behov opstår, at foretage indkøb af ydelser under rammeaftalen. Regionen er desuden berettiget til ud fra en konkret vurdering at henvise patienter til andre leverandører og således foretage indkøb af ydelser under for rammeaftalen.
Rammeaftalen kan forlænges af ordregiver 2 gange, hver gang af 12 måneder
se pkt. II.2.7
Rammeaftalens anslåede værdi af de ydelser der kan leveres, er angivet i II.1.5) og II.2.6).
Den samlede maksimale værdi af de ydelser, der skal leveres i henhold til rammeaftalen, udgør DKK 2.367.000.000.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Tilbudsgiver skal indgive det fælles europæiske udbudsdokument (herefter ESPD) med angivelse af følgende oplysninger:
Tilbudsgivers samlede årsomsætning i de to seneste disponible regnskabsår.
Tilbudsgivers soliditetsgrad i det seneste disponible regnskabsår.
Baserer tilbudsgiver sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen i relation til opfyldelse af minimumskrav til egnethed, jf. nedenfor, kræver ordregiver, at tilbudsgiver og de pågældende enheder hæfter solidarisk for rammeaftalens gennemførelse. Er tilbudsgiver en sammenslutning skal iblandt sammenslutningens virksomheder udpeges en fælles befuldmægtiget, der tegner alle virksomheder i sammenslutningen. Endvidere skal virksomhederne i sammenslutningen hæfte solidarisk, direkte og ubetinget for ydelsen og opfyldelsen af rammeaftalen.
ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at tilbudsgiver opfylder minimumskrav til egnethed i relation til økonomisk og finansiel kapacitet.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele rammeaftalen til, fremlægge dokumentation for, at oplysningerne i ESPD er korrekte.
Når ordregiver forlanger det, skal der fremlægges følgende dokumentation for økonomisk og finansiel kapacitet:
Erklæring om virksomhedens samlede omsætning i de to seneste disponible årsrapporter/årsregnskaber, afhængig af hvornår virksomheden blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne i de to seneste disponible årsrapporter/årsregnskaber afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen. Baserer virksomheden sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. et moder-, søsterselskab eller en underleverandør), skal oplysningerne ligeledes afgives for disse enheder
Erklæring om virksomhedens egenkapital og aktiver i den seneste disponible årsrapport/årsregnskab, afhængig af hvornår virksomheden blev etableret, hvis tallene for egenkapital og aktiver foreligger. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne i seneste disponible årsrapport/årsregnskab afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen. Baserer virksomheden sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. et moder-, søsterselskab eller en underleverandør), skal oplysningerne ligeledes afgives for disse enheder.
Som minimumskrav kræves en samlet årlig omsætning på mindst DKK 17,356 mio. i hvert af de to seneste disponible årsrapporter/årsregnskaber. Såfremt tilbudsgiveren baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som tilbudsgiverens og disse andre enheders samlede omsætning i hvert af de tre seneste disponible årsrapporter/årsregnskaber. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i hver af de tre seneste disponible årsrapporter/årsregnskaber. Oplysningerne angives i ESPD afsnit IV.B.
Som minimumskrav kræves en soliditetsgrad på mindst 15 % i den seneste disponible årsrapport/årsregnskab. Soliditetsgraden beregnes som virksomhedens samlede egenkapital i forhold til virksomhedens samlede aktiver, udregnet i procent. Soliditetsgraden udregnes således efter følgende formel: Soliditetsgrad = (Samlede egenkapital x 100) / Samlede aktiver.
Såfremt tilbudsgiveren baserer sig på andre enheders formåen, beregnes soliditetsgraden som tilbudsgiverens og disse andre enheders samlede egenkapital i forhold til deres samlede aktiver, udregnet i procent. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes soliditetsgraden som virksomhedernes samlede egenkapital i forhold til deres samlede aktiver, udregnet i procent. Oplysningerne angives i ESPD afsnit IV.B.
For danske virksomheder, som er forpligtede til at indsende årsrapport til Erhvervsstyrelsen, er det senest, disponible regnskabsår det regnskabsår, som det på cvr.dk senest offentliggjorte regnskab relaterer sig til. For andre virksomheder (herunder de danske virksomheder, der ikke er forpligtede til at indsende årsrapport til Erhvervsstyrelsen og udenlandske virksomheder) gælder, at det senest disponible regnskabsår er det, som det senest endeligt afsluttede regnskab vedrører. Regnskabet – for disse andre virksomheder – skal dermed, for at være betragtet som ”endeligt afsluttet”, være afsluttet i henhold til den for virksomheden gældende lovgivning.
-krav til samfundsansvar, herunder arbejdsklausuler i henhold til ILO-konvention 94 og cirkulære nr. 9471 af 30. juni 2014 samt sociale klausuler om anvendelse af personer under oplæring.
-krav om overholdelse af persondatalovgivningen
Leverandøren skal ved Rammeaftalens indgåelse være optaget på Danske Regioners aftaler om udbedring og behandling samt specialeaftaler (https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/sygehusvalg/kontrakter/) samt være tilmeldt de i Tilbudslisten angivne ydelseskoder.
Vederlag for ydelser, for hvilke der er fastsat DUF-takster, opgøres som differentierede rabatter udmålt i forhold til den til enhver tid gældende DUF-takst i rammeaftalens løbetid. Se bilaget Yderligere oplysninger - udbudsbekendtgørelse.
Såfremt rammeaftalen tildeles en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal deltagerne i sammenslutningen påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget.
Del IV: Procedure
Privathospitalerne skal hjælpe regionen med regionens kapacitetsudfordringer inden for 14 specialeområder og skal i den forbindelse afsætte ressourcer til den fornødne kapacitet, og det kræver en længere tidshorisont.
Del VI: Supplerende oplysninger
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers anvendte elektroniske udbudssystem jf. adressen i punkt I.3).
Tilbudsgiver skal sammen med sit tilbud indgive et ESPD som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3, nævnte forhold.
Tilbudsgiveren kan basere sig på andre aktørers økonomiske kapacitet for at opfylde egnethedskravene, jf. III.1.2). Den/de aktør(er), der stiller sin økonomiske kapacitet til rådighed for ansøgeren, skal underskrive en støtteerklæring, jf. nærmere herom i udbudsbetingelserne. Desuden kan tilbudsgiver være en sammenslutning, jf. nærmere herom i udbudsbetingelserne.
Tilbudsgiveren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis tilbudsgiveren er omfattet af de i udbudslovens §§ 134 a, 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, samt udelukkelsesgrundene anført i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Benyttelsen af de frivillige udelukkelsesgrunde sker under overholdelse af proportionalitetsprincippet. Bagatelagtige forhold kan således ikke føre til udelukkelse af tilbudsgiveren. Flere tilfælde af forhold, der hver for sig er mindre alvorlige, kan dog give anledning til at udelukke tilbudsgiveren.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele rammeaftalen til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens §§ 151-152, jf. § 153. Se dokumentet ”Yderligere oplysninger” i forhold til den efterspurgte dokumentation for overholdelse af minimumskravene til Økonomisk og finansiel kapacitet.
Udbuddet er omfattet af artikel 5k i forordning (EU) nr. 833/2014 med senere ændringer, der indeholder et forbud mod at tildele kontrakter til russiske virksomheder og russisk kontrollerede virksomheder mv. (se nærmere artikel 5k, stk. 1, for den præcise afgrænsning af de aktører, der er omfattet af forbuddet). Ordregiver forbeholder sig retten til på ethvert tidspunkt i udbudsprocessen at kræve dokumentation for, at de økonomiske aktører ikke er omfattet af forbuddet, f.eks. ved at kræve en erklæring herom og/eller dokumentation for aktørernes og disses eventuelle underleverandørers etableringssted og ejerforhold.
-o0o-
Yderligere oplysninger:
Den anslåede værdi af rammeaftalen er angivet i II.1.5) og II.2.6). Den maksimale værdi af rammeaftalen er 2.367.000.000 kr.
Se dokumentet ”Yderligere oplysninger vedrørende bekendtgørelse” i forhold til anslået og maksimal værdi af rammeaftalen.
Det er ikke nødvendigt for Tilbudsgiver at underskrive sit ESPD-dokument. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal der indgives et særskilt ESPD for hver af de deltagende økonomiske aktører. Såfremt Tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal hver deltagers ESPD-dokument være underskrevet af den pågældende deltager. Det er ikke nødvendigt for den ledende Tilbudsgiver, der indgiver tilbuddet, at underskrive sit ESPD-dokument. Såfremt tilbudsgiveren baserer sig på andre enheders formåen, skal der indgives et ESPD for hver af de enheder, som denne baserer sig på, og ESPD-dokumentet skal være underskrevet af den støttende enhed
Se endvidere dokumentet ”Yderligere oplysninger vedrørende udbudsbekendtgørelsen”, der indeholder supplerende oplysninger til dette punkt. Dokumentet findes via det elektroniske udbudssystem på det i punkt I.3 anførte link.
Postadresse: Nævnerens Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: http://www.klfu.dk
By: NA
Land: Danmark
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk ind-købssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordre-giveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/vejledning/
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk