23948sdkhjf

DSR: Politisk plan kan sikre bedre forhold for demente

Regeringens demenshandlingsplan kan ændre måden, vi drager omsorg, plejer og behandler personer med demens, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
Et bredt politisk flertal på Christiansborg indgik i går aftale om en national demenshandlingsplan med initiativer for knap en halv milliard kroner de næste fire år.

Det glæder formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Den nye handlingsplan skal gerne ændre måden vi som samfund drager omsorg, plejer og behandler personer med demens. Demens er ikke blot et alderdomstegn - det er en sygdom. Men det har ikke været tilstrækkeligt afspejlet i indsatsen. Med handleplanen lægger regeringen op til en individuel, helhedsorienteret tilgang, hvor sundhedsfagligheden bliver styrket. Det vil gøre en afgørende positiv forskel for den enkelte borger, de pårørende og personalet, der til daglig arbejder på området, siger hun.

Demenshandlingsplanen indeholder i alt 23 konkrete initiativer på tværs af sundheds- og ældreområdet til gavn for borgere med demens.

Grete Christensen fremhæver, at der er grund til at glæde sig over at et bredt politisk flertal har prioriteret flere penge til bl.a. bedre udredning, øget videns- og kompetenceniveau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.393