23948sdkhjf

200 mio. kr. til sundhedshuse

Praktiserende læger, speciallæger, sundhedspersoner og kommunale medarbejdere skal arbejde tættere sammen i større enheder, så syge borgere oplever effektivitet og sammenhæng.

Der nylige sundhedsudspil, lanceret af sundhedsminister Ellen Trane Nørby i slutningen af 2017, får nu følgesvend af en pulje på 200 millioner kroner, der komme nye og bedre læge- og sundhedshuse til gavn.

- Tanken bag læge- og sundhedshusene er at samle en række forskellige sundhedsydelser og sundhedstilbud under ét tag, så man som borger får en lettere og mere overskuelig adgang til det nære sundhedsvæsen. Og nye og moderne rammer vil gøre behovet for indlæggelser på sygehusene mindre for bl.a. patienter med kroniske sygdomme, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

De 200 millioner kr. kommer fra finansloven for 2017, hvor der er afsat 800 mio. kr. over fire år til en pulje til læge- og sundhedshuse.

Pengene skal blandt åbne op for muligheden for, at de praktiserende læger kan samle sig i større fællesskaber sammen med den kommunale sygepleje, sundhedsplejersker, bioanalytikere, fysioterapeuter, diætister, med flere.

Se ansøgningsfrist og vilkår i puljeopslag her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094