23948sdkhjf

Nyt rehabiliteringscenter indviet i Ringsted

Det nyopførte Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter står nu klar til at modtage patienter fra hele landet.

Nu er Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter indviet.

Bag opførelsen af det nye rehabiliteringscenter i Ringsted står den private pleje- og omsorgsvirksomhed Forenede Care, der blandt andet driver plejecentre og hospitaler i både Danmark og Sverige.

I helt nyrenoverede lokaler vil Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter fra april tage imod personer, som har pådraget sig en hjerneskade efter for eksempel en hjerneblødning eller en ulykke. Centret kan, som tidligere omtalt i Magasinet Pleje, modtage borgere fra alle landets kommuner.

Over 70 fremmødte gæster, hvor også Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) og formanden for Hjerneskadeforeningen og repræsentanter fra Ringsted Kommune var iblandt, overværede indvielsen af centeret og blev vist rundt i de nye lokaler af personalet på stedet.

Lokalerne på Ringstedshave er totalrenoverede og består udover genoptrænings- og rehabiliteringsfaciliteterne af 15 eneværelser til patienterne med eget bad, toilet, TV samt dagligstue og et spisekøkken. I omgivelserne udenfor bygningen planlægges en sansehave, som vil bidrage til patienternes rekonvalescens.

Centerchef Christina Kjellerup Nielsen allerede før åbningen af Ringstedhave modtaget mange henvendelser fra både kommuner og pårørende til senhjerneskadede, der har været interesserede i at benytte sig centerets muligheder. Ringstedhave slår dørene op for patienter og deres pårørende den 3. april

Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter

Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter er centralt beliggende i Ringsted by på Ole Hansens Vej godt placeret i forhold til stationen og midtbyen. Centeret er blandt andet omgivet af en have, der indrettes som en sansehave. De mange sanseindtryk fra haven og i nærmiljøet vil være med til at stimulere borgerne og øge effekten af rehabiliteringen. Alle borgere har eneværelse med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for at træne i alle døgnets timer og i alle centerets faciliteter både indenfor og udenfor. Centeret vil blandt andet rumme tre træningsrum, hvor træning også tilbydes virtuelt. Et ophold på Ringstedhave vil typisk variere fra fire uger til seks måneder alt efter kompleksiteten af borgerens situation. Der tilbydes dog også ophold af kortere varighed – et såkaldt ”boost-forløb” – målrettet tidligere og nye brugere, med henblik på at forbedre og genopfriske erhvervede funktioner og/eller at tilegne sig nye. Ringstedhave vil kunne servicere alle borgere, som har en erhvervet hjerneskade forårsaget af sygdom eller en ulykke. For eksempel apopleksi (hjerneblødning eller blodprop), hjernetumor, infektioner, forgiftninger, iltmangel (for eksempel ved hjertestop) og hovedtraume. Ringstedhave er en del af Forenede Care, som er en virksomhed i den danskbaserede og familieejede koncern Forenede, der gennem 58 år har udviklet sig til et af Nordens største serviceselskaber med i dag cirka 8.000 medarbejdere og aktiviteter over hele Danmark og Sverige. Koncernen har i årtier beskæftiget sig med omsorg og pleje gennem virksomheden Forenede Care og søstervirksomheden Förenade Care i Sverige. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109